Sveže meso

Govedina

Govedo Kmetije ZAJC MPT se prosto pase na pašnikih vse leto. V zimskem času, ko ni travinja na paši pa je njihova krma seno in silaža, ki jo na kmetiji prav tako pridelamo sami. Meso govedi je čvrsto in kakovostno. V prodajo gre meso 2 leti ali manj starih bikov, pa tudi telečje meso telet starih 8 mesecev.

Na kakovost mesa vpliva več dejavnikov. Strokovnjaki pravijo, da se vse začne že pri vzreji. Pomembna je prehrana in priporočljiva je prav paša. Sonce namreč blagodejno vpliva na razvoj živali. Pomembno je kako žival preživi svoj čas – z njo je potrebno ravnati humano, ne sme biti pod stresom, predvsem med prevozom in zakolom.

Kakovostno meso je treba znati tudi dobro pripraviti. Tudi naše gospodinje še vedno rade preberejo kuharske knjige in meso pripravijo na različne načine. To svetujemo tudi vam.

Sveže meso v ponudbi – govedino lahko naročite mešano ali vsak kos posebej:

Sveže goveje meso

    juhaMeso za juho, 5,5 eur/kg

Meso za golaž 7 eur/kg

Mleto meso
Bočnik
Stegno
Zrezke (narezane)
Pljučna
Rozbif
Florentinec
Šimbas
Kare
Prsni koš
Rebra
Drobovina
 Kosti

sveza-govedinaMEŠANO MESO

20160601_174956-1

Sveže telečje meso

Mešano
Zrezki
Pljučna

Sveže svinjsko meso

Mešano
Zrezki
Kare
Vratovina
Golaž
Rebra
Stegno
Krača
Drobovina

NAMIGI KMETIJE ZAJC MPT

  • Sveže meso iz katerega pripravimo dobre jedi mora biti dobro uležano. Primerno je za kuhanje, peko in žar. Kose mesa lahko vakuumsko zapakirate in pri temperaturi do 4 C zorite do 2 tedna.

Kako do nas?

KMETIJA ZAJC MPT, Planina 41, 6232 Planina – 040 222 985 (Kristina) – 040 995 724 (Maja) – kmetija.zajc@gmail.com